Inheems in het Middellandse-Zeegebied, rozemarijn is een overblijvend kruid met geurige hout en naaldachtige bladeren stengels. Een populair kruid in de traditionele mediterrane keuken, het wordt gebruikt in de vorm van verse en gedroogde bladeren als. De rozemarijnbladeren bittere smaak smaken veel verschillende soorten voedsel zelfs eetbare bloemen worden gebruikt als een olie en garneer vers in salades. De naam is afgeleid van de Latijnse naam van de plant rozemarijn, afgeleid van twee woorden en ros marinus, dwz dauw en zee, respectievelijk. Rozemarijn of groeit verticaal als een struik of kunnen worden opgeleid als klimmer, afhankelijk van hun boerderij. Het groeit ongeveer 5-6 meter hoog, met groene glanzende bladeren en geurig. De bladeren zijn naald-achtige, dun en scherp. De bloemen en de zaden worden geboren in het midden van de lente tot de zomer. Voordat ik naar beneden om het gras en de olie-inkomsten, een woord op hun groei en zorg. Het gebruik van dit kruid onder meer het gebruik als keukenkruid, en extractie van rozemarijn olie voor gebruik in cosmetica, aromatherapie en fytotherapie.

Hoe te rozemarijn groeien
Romero is niet erg veeleisend op de omstandigheden van het licht en de bodem. Dit gras is taai, en zeer goed bestand tegen droogte en droogte vergelijkbare situaties. Zelfs de winter zorg is minimaal. Het enige wat ik niet leuk vind is de bodem die het water houdt dan en lange uren schaduw. Ze zeer goed in de grond, 5,0-7,5 pH-balans. Rozemarijn moeten worden geplant rond maart tot mei, de verspreiding van hen, is door stekken of zaden van hardhout. Start zaden binnen acht weken voor de vorst, wordt een gedeelte van het licht en warme periodes die nodig zijn om de snelheid van het kiemproces. Als u van plan bent om de stekken te gebruiken om zich te verspreiden, neem een ​​oude houtachtige stengel gezond jaar, gedompeld in een oplossing van hormoon wortels en planten in wroeten media.

Water, alleen rozemarijn wanneer de bodem oppervlak droog is, of afhankelijk van de weersomstandigheden. Rozemarijn winter zorg omvat zeer weinig water geven, houden de wortels en de bodem vochtig, maar niet koud. Bemesten alleen tijdens hun groeiperiode van maart tot oktober en een kleine hoeveelheid. Ze reageren goed op organische meststof. Snoei alleen om ze dikker meer te maken, of om zich te ontdoen van schimmel. Terwijl de bladeren en wortels niet nat blijven, rozemarijn blijven relatief goed bestand tegen ongedierte.Hoe te Rosemary Oil maken
De winning van pure rozemarijn is niet zo moeilijk. Met goede rozemarijn, zal veilige zorg groeien in overvloed. Dus ga je gang en neem een ​​kopje verse rozemarijn bladeren. Laat het een nacht om ervoor te zorgen dat al het vocht is verdampt. In een brede mond pot gesteriliseerd, giet er een kopje vervoerder olie, zoals olijfolie, en zet het in gehakte rozemarijn bladeren. Dicht het vat en de plaats in de buurt van een (niet te warm) dorpel goed verlichte ruimte. Roer de inhoud een keer in de dag met een schone spatel, voor vijftien dagen. Als je de pot opent, moet een sterke geur ontsnappen. Tap de olie af als een olie filter of zeef. Druk in een gesteriliseerde fles, seal, en in de koelkast. Het kan gebruikt worden voor een paar maanden.

Voordelen van Rosemary
Dit kruid in de traditionele geneeskunde heeft een lange geschiedenis, die een sterke antibacteriële en antiseptische heeft. Terug in de oude dagen, worden de twijgen gekookt in water en de huizen waren gegast tegen de pest. Het kruid wordt in kruidenthee, zoals gras en bakolie in vele geneesmiddelen voor de behandeling van ziekten van spijsverteringsproblemen, ischias, reuma, etc. Het is ook bekend om het geheugen te verbeteren en het stimuleren van het zenuwstelsel, vooral nuttig gevallen van depressie.

Romero is vol van voordelen, koele, droge en olie, in al zijn vormen. Groeien ze hun frisheid te genieten!