Wat is de kliswortel?

Kliswortel behoort tot de groep van de tweejaarlijkse distels in het geslacht Arctium volgende. De klit plant heeft donkergroene bladeren en groeit tot een hoogte van 28 ". De bladeren zijn meestal grote, dikke, ronde, terwijl de onderste bladeren zijn hartvormig. Deze plant meestal bloemen van juli tot oktober .

Wat zijn de toepassingen van kliswortel?De wortel heeft vele geneeskrachtige eigenschappen en heeft een deel van de fytotherapie sinds de oudheid. Het is gebruikt sinds de oudheid voor de behandeling van diverse aandoeningen, zoals artritis, diabetes, haaruitval, etc. De artsen van de nieuwe wereld zijn gekomen om het erover eens dat het is echt een wonder plant die in staat is om een ​​verscheidenheid van aandoeningen te behandelen.

Voor honderden jaren, is kliswortel is gebruikt om het bloed te zuiveren door het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Een van de belangrijkste voordelen van kliswortel een diureticum. De consumptie van kliswortel verhoogt de productie van urine, het overtollige water uit het wassen en schoonmaken van de nieren.

Onder de vele toepassingen van kliswortel oudheid is te neutraliseren en verwijder het gif uit het systeem. E 'werd gebruikt als tegengif voor acute intoxicatie. Verse klit wortels bevatten polyacetylenen, waarin plantaardige stoffen die bepaalde soorten bacteriën en schimmels doodt zijn derhalve kliswortel is gebruikt om bacteriële infecties en schimmels, zoals ringworm, urineweginfecties (UTI) en acne . Omdat het antibacteriële eigenschappen, maar bevordert wondgenezing en helpt bij de behandeling van zweren.

Daarnaast kliswortel is ook nuttig bij de behandeling van gastro-intestinale aandoeningen. Het is ook bekend om de spijsvertering te stimuleren en behandelen van diverse ziekten van de maag. Met behulp van kliswortel kalmeert het spijsverteringskanaal. Volgens sommige rapporten, het gebruik van kliswortel regelt schade aan de lever en beschermt de lever tegen verdere beschadiging. Klis sap helpt bij de uitscheiding van gal, die niet alleen helpt om de lever te reinigen, maar helpt ook bij de spijsvertering.

Kliswortel kan voor de huid ook. Het wordt veel gebruikt in de bereiding van zalven huid, behandel verschillende huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en psoriasis. Olie van kliswortel wordt gebruikt voor de behandeling van de hoofdhuid en het haar. Er wordt gezegd dat zelfs verbetert de kwaliteit van haar, roos verminderd, en minimaliseert het verlies van haar.

Kliswortel is ook aan populariteit gewonnen in culinaire toepassingen, vanwege hun functie macrobiotiek. Bekend een goede hoeveelheid essentiële voedingsstoffen zoals calcium, kalium, vezels, aminozuren en is caloriearm. Als de plant wordt geoogst wanneer een of twee jaar, is een rijke bron van vitamine E en vitamine B-complex is een rijke bron van fosfor, kobalt, zink, chroom, ijzer, thiamine en magnesium. Kliswortel bevat ook inuline, een suiker nuttig voor hypoglycemische en diabetes, zoals de productie van insuline snel veroorzaakt.

Omdat er zo veel gebruikt kliswortel, die door velen in de lente tot de dikke darm, de hele maaltijd rijk aan vet en veel eiwitten te reinigen. Hoewel er een aantal voordelen van kliswortel, moet u bespreken met uw arts voordat u klit aan een specifieke ziekte te genezen.