Oregano - het woord roept een enkelvoud respons - heerlijk! Ik bedoel gewoon proberen om de lippen smakken, geen kip pizza met oregano voor excellentie voorstellen. Moeilijk, is het niet? Daarom, gezien de meeste van de liefde die we hebben voor deze heerlijke oregano, ik weet zeker dat je zou het niet erg het lezen van een beetje 'op de plant oregano, toch?

Identificatie van de plant oregano
Deze plant is inheems in Europa, de Middellandse Zee en Centraal-Azië. Deze plant is in principe een overblijvende plant. Het groeit bij 20 tot 80 cm en heeft bladeren die kunnen variëren in lengte van 1 cm tot 4 cm. Deze kunnen echter niet onderscheidend. Ondanks zijn paarse bloemen in rechtopstaande oren zijn wat helpt mensen te identificeren. Er zijn vele variëteiten van planten van oregano, die verschillende smaken hebben.

Plant gebruikt oregano
Oregano heeft toepassingen die gebruikt kunnen worden ingedeeld in twee grote - culinaire en gezondheid.Culinaire toepassingen
En 'bekend dat de oregano kruid is een belangrijke, Italiaans, Spaans Grieks onderdeel van de Turkse keuken en de Dominicaanse feit. Het merendeel van de bladeren wordt gebruikt voor koken. De droge vorm van oregano veel aromatische en lekker dan de verse bladeren. De pizza is wat de meesten van ons associëren met dit kruid. Als het gaat om smaak, oregano werkt in combinatie met warm en kruidig ​​voedsel.

Gebruik Gezondheid
oregano heeft een hoge mate van anti-oxidant activiteit, want het heeft een veel fenolzuren en flavonoïden. Daarnaast, oregano blijkbaar antimicrobiële activiteit, die als voedsel geboren micobes aanval. Bladeren en stengels van oregano bloemen zijn krampstillend, antiseptisch en kan fungeren als een slijmoplossend en als een tonic. Daarom, wanneer de extracten van oregano oraal wordt ingenomen, zijn effectief bij de behandeling van griep, verkoudheid, lichte koorts, maagpijn, schimmelinfecties en zelfs menstruatiepijn. Het is ook een geweldige remedie tegen methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) methyl uitstraalt.

Pointer # 1
De locatie of de positie van oregano is belangrijk om te beslissen waar te oregano planten. De truc is in een gebied waar sprake is van een goede zonlicht te houden. En 'een van die typische mediterrane kruiden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd en gaan.

Pointer # 2
Het volgende wat je moet doen is beslissen of om te groeien door middel van zaad, stekken of divisies. Er zou een kans dat u het exacte type van oregano u wilt niet kunnen krijgen, omdat verschillende soorten oregano kruisbestuiving. Bij het kiezen van de zaden, zorg ervoor dat de zaden met grond enigszins te dekken. Dit stelt hen bloot aan licht en spruit.

Pointer # 3
Als je eenmaal hebt besloten wat te gebruiken om oregano groeien, plant gaat. Plukt de oogst in het middenseizoen voorjaar. Voor een goede verzorging van de planten van oregano in winters, mulch de plant met gras of stro om het te beschermen tegen vorst. Aangekomen vroeg in het voorjaar en je kunt de mulch te verwijderen.

Aanwijzer # 4 Terwijl verzameling
gesneden 6 cm boven de steel gevolgd door verwijdering van de bladeren. Grondig wassen en gooien bladeren in een kleine bal. Daarna, snijd de bladeren met een klein mes en voila - u bent klaar om verse oregano toe te voegen voor uw maaltijd zijn. Een heel belangrijk ding om te onthouden is het tijd om de bladeren te verzamelen. Verzamel de bladeren net nadat de dauw is opgedroogd in de ochtend. Wat er gebeurt is dat, als de zon heter, de bladeren droog en verliest zijn olie, resulteert in verlies van aroma en smaak.

Bovendien, het beste deel van de oregano plant is dat het meestal bestand tegen ongedierte. De ziekte kan niet geheel worden uitgesloten, omdat het ongedierte zoals bladluizen en mijten verstoren de plant.

In het algemeen is het goed om een ​​plant van oregano in uw tuin of tuinplanten of zelfs alleen maar een mooi balkon is ruim en licht. Bovendien zou het niet vragen om meer ingrediënten of kruiden pizzabezorger oregano als je bij de hand in uw keuken. E 'dan al klaar om uw keuken te maken?