Rabarber is een groep van vaste planten, die allemaal worden ingedeeld onder de geslachtsnaam Reuma. Volgens de taxonomische indeling, rabarber planten delen dezelfde familie, Polygonaceae met boekweit en polygonum (polygoon). Deze planten staan ​​bekend om hun vlezige bladstelen die een taart taart recepten toe naar smaak. Naast culinaire belang, de stengels en wortels van rabarber planten gebruikt als een laxeermiddel, gewichtsverlies kruiden en andere medische toepassingen. Echter, moet je bedenkt dat rabarber bladeren bevatten oxaalzuur en zijn giftig, dus het vereist dat de faciliteit wordt onderhouden met grote zorg.

Het identificeren van Rabarber planten

Rabarber planten zijn kruidachtige groeit tot een hoogte van ongeveer 70 cm. De bladeren zijn groot, groen en een beetje 'driehoekig. U kunt een rabarberinstallatie identificeren uit zijn lange en vlezige bladsteel, die variëren in kleur van het ene ras naar het andere. Op basis van de hoeveelheid anthocyanen, kan bladsteel kleur rood, groen, roze of rood. Van deze, de gewasopbrengst van groene bladsteel is het hoogst, terwijl karmozijnrode rode variëteit heeft een hogere marktwaarde dan anderen. De bloemen zijn klein, groen-wit van kleur en hebben de groepen. Om de productiviteit van de stengels volgend jaar te verhogen, worden bloemstelen onmiddellijk verwijderd nadat ze zich voordoen.Richtlijnen voor het planten rabarber

Rabarber zijn niet op grote schaal gekweekt in tuinen. Het commerciële aanbod van rabarber komt uit kas gewassen. In warmere streken, die groeien het hele jaar door, terwijl in koude omstandigheden, ondergaan een slaper in het geval van extreem koude temperaturen en de nieuwe scheuten in de lente te ontwikkelen. Als u van plan bent om rabarber planten groeien in uw tuin, zal de volgende tips nuttig zijn voor u om deze medicinale planten te houden.

  • Planttijd: Being bestand tegen koude, winter en lente klimaten zijn ideaal om deze kruiden te planten. De groei en ontwikkeling van planten rabarber toe wanneer de temperatuur tussen 50-90 ° C
  • Productiegebied: de beste site van de plantage groeien deze planten is een gebied dat een gedeeltelijke ontvangt tot volle zon. Voor schaduwrijke tuinen, groeien rabarber planten in grote potten en plaats ze in zonnige gebieden, om een ​​optimale groei te verzekeren.
  • Bodemgesteldheid: Deze vaste planten groeien het best in vruchtbare, goed gedraineerde. Dus, vergeet dan niet om de grond met een flinke dosis FYM voltooien vóór de invoering van de planten aan de tuingrond.
  • Verspreiding: Het kan worden vermeerderd door zaden of kronen. U kunt een jaar gezond kronen selecteren voor het planten in uw tuin, zoals voortplanting door zaden langer duurt voor de kieming.
  • Rabarber groeit: Lunch rabarber kroon in de bodem tot een diepte van ongeveer 2 tot 3 cm onder het oppervlak. En, houd een afstand van 1 m tussen twee verdiepingen. Verdringing zal het formaat van het papier en de vatbaarheid voor de ziekte te verminderen.
  • Irrigatie: Tuurlijk, alle rassen van rabarber zijn tegen de droogte. Maar dit betekent niet dat de grond droog te worden gehouden. Regelmatig water geven en ervoor te zorgen dat de top grond vochtig is.
  • Bevruchting: Rabarber planten nodig overtollige voedingsstoffen om te groeien en te bloeien. Daarom, om gezonde planten te behouden, kunt u compost en mest afgebroken keer per maand toe te voegen tijdens het groeiseizoen.
  • Oogst Het gebruik van de stengels van de rabarber moet worden gedaan in het tweede jaar van de plantage (drie jaar als je ze met zaden). Op dit punt wordt het wortelstelsel goed gevestigd in de bodem. Daarom, waardoor de planten voorjaar groeien.

Wat betreft de genezing winter betreft, door het snijden van de stengels aan de basis voordat glazuur en zet een dikke laag mulch (2 inch). Indien nodig, u ze verplanten in een andere tuin site die de groei eisen van deze vaste planten voldoet. Vraagt ​​u zich af hoe rabarber planten transplantatie? Wat je kunt doen is het graven van de grond rond de rand van de planten, het verzorgen van de wortelstok niet beschadigt. Verwijder voorzichtig de wortels intact, het verwijderen van dode wortels (indien aanwezig) en plaats de planten in het nieuwe groeigebied.

Eenmaal rabarber groeien, is het mogelijk te handhaven gedurende meer dan 10 jaar. Als je rabarber planten verzorgingstips worden gevolgd, ze produceren gezonde bladstelen tot 15 jaar periode van groei. Daarom is met de zorg en onderhoud, kunt u de tuin rabarberstelen gebruiken verse gebak voor meerdere jaren.