Rozemarijn extract wordt verkregen uit planten van rozemarijn (Rosmarinus officinalis wetenschappelijke naam is Linn.). Dit kruid behoort tot de mint familie en is inheems in de Middellandse Zee. Nu, is te vinden in alle delen van de wereld en is een veel voorkomende kamerplant onze tuinen. Het is een groenblijvende struik met aromatische bladeren naaldachtige. Rozemarijn bloemen zijn te vinden in een verscheidenheid van kleuren, waaronder roze, paars, blauw, rood en wit. Al duizenden jaren is gebruikt als specerij voor het bereiden van verschillende gerechten en als conserveermiddel. Rozemarijn extract staat bekend om zijn therapeutische waarden en gebruikt als kruidengeneeskunde.

Voordelen

Er zijn meer dan twee dozijn antioxidanten in rozemarijn extract. De meeste antioxidanten worden gedeactiveerd na neutraliseren vrije radicalen. Rozemarijn antioxidanten zijn zeer uniek en kan meerdere aantal vrije radicalen te neutraliseren. Dus het leven is veel langer. Een aantal belangrijke voordelen voor de gezondheid zijn de volgende geweest:

  • Rozemarijn extract beschermt de huidcellen tegen schade veroorzaakt door veroudering en dus vertragen het ontstaan ​​van rimpels en verslapping van de huid.
  • Bevordert de activiteit van bepaalde enzymen van vitaal belang in ons lichaam die helpt bij het spoelen van gifstoffen uit het lichaam systeem.
  • Beschermt hersencellen tegen de gevolgen van het verouderingsproces en verbetert het geheugen. Het verminderen van de kans op de ziekte van Alzheimer.
  • Onderzoeken hebben gevonden dat de anti-inflammatoire eigenschappen van rozemarijn extracten en antioxidantia de groei van kankercellen kan vertragen in het lichaam en vermindert de kans op leukemie en borstkanker.
  • De anti-inflammatoire eigenschappen van de rozemarijn extracten verlaagt de ontsteking veroorzaakt door allergische reacties zoals astma.
  • De regelmatige inname van rozemarijnextract kunnen verbeteringen in de werking van de nieren bereiken.
  • Monitort de oxidatie van LDL (slechte cholesterol) en verlaagt het risico van cardiovasculaire ziekte.


Bereiding van extract van rozemarijn is een zeer eenvoudig proces en kunnen thuis worden gedaan. Om dit te doen, de naalden van verse rozemarijn, wodka van 80 graden en een schone glazen pot met een nauwsluitende deksel nodig. Rozemarijn naalden begint al vroeg in de ochtend van uw planten en ze te scheiden van hun moeder. Grondig wassen met stromend water en geen vreemde voorwerpen te verwijderen. Steek de naald in de kom en giet de wodka van 80 graden op. De ideale grootte is de hoeveelheid wodka moet het dubbele van het aantal naalden zijn. Dat wil zeggen, als je een kopje rozemarijn nam, dan moet je twee kopjes wodka in het toe te voegen. Sluit vervolgens het deksel van de pot en op te slaan op een donkere plaats. Bewaar de fles in een gezonde toestand voor de komende 4-6 weken. Dan filteren de naalden en bewaard in glazen flessen.

De aanbevolen dosis is 4,1 ml extract per dag. Wanneer genomen in normale doseringen, heeft geen bijwerkingen. Echter, indien genomen in overmaat, dan kan leiden tot ernstige bijwerkingen spasmen, longoedeem (of vloeistof in de longen) en de patiënt kan zelfs in coma vallen. Bovendien is het niet geschikt voor zwangere en zogende vrouwen en mensen met epilepsie.