Een opmerkelijke kwaliteit sesam is dat het zo populair in het Westen als in het Oosten. Ze zorgen voor een heerlijke smaak voor een grote verscheidenheid van voedsel moer, en is niet compleet zonder hamburgers zijn sesamzaad broodjes punten. Het bewijs van het gebruik van deze zaden van oude beschavingen van Harappa en data van de Indus Vallei tussen 2250 en 1750 voor Christus. Sesamzaadjes zijn ook nutritionele voordelen verkregen uit de olie gewonnen uit het. Check de volgende feiten in detail weten over de voedingswaarde van sesam.

Voedingswaarde Informatie

Ze zijn rijk aan ijzer, magnesium, mangaan en koper. Er zijn ongeveer 90 mg calcium in een eetlepel zaad niet gereinigd, en 10 mg in de zaden zonder schelpen. Bevatten ook vitamine E (tocoferol) en B1 (thiamine). Een voedingswaarde-informatie is algemeen bekend dat de sesamolie heeft het hoogste gehalte aan antioxidanten, waaronder eetbare oliën zes fabrieken. Ze bevatten lignanen, die op zijn beurt bevat sesamine (fyto-oestrogenen), met antioxidant en antikanker eigenschappen. De thans sesamzaad fytosterolen zijn geassocieerd met de niveaus van cholesterol in het bloed verlaagd. Calorieën variëren deze zaden zijn gebaseerd op of unhulled romp.100 gram geroosterde sesamzaadjes heeft 26,04 gram koolhydraten (suiker 26,4 g en 16,9 g voedingsvezels), 48 g 16.96 g vet en eiwit. Hoewel niet vitamine C, 131 mg (13%) van calcium, 7,78 mg (62%) ijzer, 346 mg (94%) magnesium, 774 mg (111%) fosfor, 406 mg bevattende (9% ) kalium en 39 mg (2%) natrium. Bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid fytinezuur, dat een anti-nutriënten.

Voordelen van de gezondheid

Een kwart van een kop sesamzaad geeft 74.0% van de dagelijks benodigde hoeveelheid koper. Veel onderzoekers hebben ontdekt dat koper helpt om enkele pijn en ontsteking ervaren verminderen door reumatoïde artritis. Koper speelt een belangrijke rol bij verschillende enzymsystemen anti-inflammatoire en antioxidant. Het heeft ook een belangrijke rol bij het handhaven van de structuur, sterkte en elasticiteit van de bloedvaten, botten en gewrichten. Van hetzelfde bedrag (kwart kopje) van sesamzaad geeft 31,6% van onze dagelijkse behoefte aan magnesium, dat vasculaire en respiratoire gezondheid ondersteunt. Magnesium ontmoedigt spasmen van de luchtwegen bij astma en helpt de bloeddruk te verlagen. Het speelt ook een rol bij het voorkomen van spasme van bloedvaten trigeminus triggers migraineaanvallen. Ontvangt 35,1% van onze dagelijkse behoefte aan calcium als een kwart kopje sesamzaadjes. Calcium beschermt de cellen van de dikke darm-kankerverwekkende stoffen, zorgt voor het behoud van de botdichtheid en kan helpen migraine bij mensen die lijden aan deze te voorkomen. Sesamzaad zink kan helpen voorkomen van osteoporose. Met fytosterolen, stoffen met een chemische structuur die lijkt op cholesterol, en indien aanwezig in de voeding in voldoende hoeveelheden wordt verondersteld om cholesterol te verminderen, de immuunrespons en het risico van bepaalde typen verminderen cancers.They hoog fytosterolen 400-413 mg 100 gram.

Het is raadzaam om molen of maal de sesamzaadjes en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Terwijl de feiten sesamzaad voedingswaarde weerspiegelen een aantal voordelen, kunnen deze zaden een allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen. Sesamolie wordt vaak gebruikt in de oude Indiase Ayurvedische systeem, massages en gezondheid en tanden lichaam.