Valeriano, waarvan de wetenschappelijke naam is Valeriana officinalis, is een plant die is inheems in Europa en delen van Azië. Deze plant produceert kleine witte bloemen in roze, die zoet zijn geparfumeerd. Het gebruik van valeriaan zijn erkend door mensen voor een zeer lange tijd. Terwijl geurende bloemen zijn gebruikt voor de bereiding van parfums, worden de wortels gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten. Er wordt aangenomen dat de oude Grieken en Romeinen gebruikten dit kruid voor medicinale doeleinden, voornamelijk om slapeloosheid te behandelen. Vandaag de extract van valeriaan beschikbaar in de vorm van een tinctuur, gedroogde wortels en capsules, en wordt gebruikt als voedingssupplement. Vloeibaar extract van valeriaan en kruidenthee worden ook gebruikt voor therapeutische doeleinden. Hoewel dit kruid wordt gebruikt voor een lange tijd geen gestandaardiseerde dosering die is algemeen aanvaard valeriaan. Dit is omdat de kruiden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en er geen normalisatie van de test zoals bij conventionele geneesmiddelen.

De dosis van valeriaan

De dosis van valeriaan besloten op basis van verschillende factoren. Deze omvatten de vorm van het gras, de te behandelen aandoening en de toestand van de betrokkene. Dit kruid wordt gebruikt voor de behandeling van diverse medische aandoeningen, met name slapeloosheid en angst. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van dit kruid in de behandeling van deze aandoeningen aantonen hun populariteit blijft stijgen. In feite wordt algemeen aangenomen een van de kruiden gebruikt om de bovengenoemde aandoeningen. Daarnaast wordt valeriaan ook gebruikt voor migraine en spijsverteringsproblemen behandelen. Dit kruid wordt gebruikt in verschillende vormen, zoals thee, tinctuur, capsules en tabletten. De kwaliteit van deze kruiden-product kan verschillen van merk tot merk. Omdat de dosis valeriaan betreft, is er zeer weinig onderzoek is gedaan tot nu toe. Al deze factoren maken het moeilijk een standaarddosis van valeriaan vast, ongeacht de vorm en het merk. Echter, recente klinische studies suggereren dat een lage dosis voor de slaap en angst.Voor angst en slapeloosheid

  • Bij slapeloosheid, valeriaan ten minste een uur voor het slapengaan worden genomen. Als het niet naar behoren werkt, kunt u zelfs een beetje 'binnenkort.
  • Met gestandaardiseerd extract, de dosis ongeveer 30 tot 400 mg per dag.
  • De dosis valeriaan ruwe olie varieert 2-10 gram per dag, voor elke behoefte.
  • Als u het nemen van de kleurstof, zal de dosis ongeveer een halve theelepel (toeslag) zijn.
  • In het geval van capsules of tabletten, kan de dagelijkse dosis van 300 tot 500 mg.
  • Een of twee kopjes thee per dag wordt aanbevolen valeriaan voor slapeloosheid. De ketel moet worden gedekt, terwijl de voorbereiding van thee valeriaan, zodat de vluchtige oliën van valeriaan niet ontsnappen.

Valeriaan dosering voor angst is bepaald volgens de patiënt en daarom is er geen standaard maat. Gesuggereerd wordt dat de helft van de voorgeschreven hoeveelheid valeriaan voor slapeloosheid dosering voldoende voor mensen met angst en depressie. Soms wordt valeriaan gebruikt met andere kruiden zoals cap melissa, kamille of de behandeling van angst. Het duurt ongeveer 2-4 weken voor de behandeling resultaten op. Deze tijd kan variëren van persoon tot persoon. Meestal wordt individuele conditie bij de bepaling van de dosis in aanmerking genomen. Valeriaan dosering voor kinderen moet worden besloten door een gekwalificeerde kruiden, maar professioneel.

Dosis van valeriaan moet strikt te volgen, als het gras een aantal bijwerkingen in geval van overmatig gebruik of overdosering kan veroorzaken. Er zijn meldingen van bijwerkingen zoals hoofdpijn, slaperigheid, gebrek aan concentratie en slaperigheid overdag. Mensen met leverproblemen, zwangere vrouwen en zogende moeders moeten valeriaan niet als kan een wisselwerking met bepaalde geneesmiddelen op recept. Hetzelfde geldt voor degenen die ongeveer geopereerd. Vermijd het drinken van alcohol tijdens het gebruik van dit kruid. Je moet niet te gebruiken voor meer dan een maand. Plotseling stoppen met het gebruik van valeriaan is niet aan te raden. Voorgesteld wordt de dosis valeriaan geleidelijk te verminderen, voor het stoppen van het gebruik van dit kruid. Dan moet je een basis gekwalificeerde arts voor dergelijke behandelingen te benaderen en zeker om hun instructies te volgen ten aanzien van de dosis en de wijze van kruiden-behandeling.

Ontslag: Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden gebruikt als vervanging voor het medisch advies van deskundigen. Een bezoek aan uw arts is de veiligste manier te diagnosticeren en behandelen elke medische aandoening.