De oefeningen, uitgevoerd door duwen tegen een vast object, zoals een muur of vloer staan ​​bekend als isometrische oefeningen. In isometrische training routine, geen samentrekking of wijziging van spierlengte zichtbaar. Als u wilt uw spieren en meer kracht zonder naar de sportschool, dan isometrische oefeningen zijn de beste uitweg. Een opleiding is ideaal voor mensen die last hebben van pijn in de gewrichten, zoals artritis, waarom niet te veel stress op de gewrichten.

Voordelen van isometrische oefeningen

Enkele voordelen van isometrische oefening zijn de volgende:

 • Isometrische oefeningen zijn eenvoudig en vereist geen training.
 • Training kan zeer snel verlopen en kan in ongeveer 20-25 minuten.
 • Isometrische oefeningen, indien het wordt gedaan voor lange sessies, helpt het cholesterolgehalte te verlagen en helpt de spijsvertering.
 • Isometrische oefeningen kunt uw spieren en helpt om een ​​gebeeldhouwde look te krijgen.
 • Zoals isometrische oefening niet plaats geen onnodige druk op de gewrichten, is de beste opleiding regime voor degenen die zwakke gewrichten.
 • Aangezien er geen speciale fitnessapparaten tot isometrische oefeningen uit te voeren overal kan worden gedaan.


Isometrische oefening Full Body

Een programma van isometrische oefeningen lichaam is een complete oefening voor het hele lichaam, en zeer geschikt voor het versterken van de centrale regio.

 • In een mat, liggen op je rug. Buig je knieën in een hoek van 90 graden en houd je armen aan uw zijde. Adem in als je til je hoofd en schouders van de mat. Op hetzelfde moment, til je je armen en op en neer bewegen langzaam. Herhaal deze oefening acht tot tien keer.
 • Lie gezicht naar beneden op een mat. Plaats nu uw onderarmen onder je borst. Met de hulp van de ellebogen en tenen, til je je lichaam van de grond. Lijn je heupen en je rug recht tijdens het uitvoeren van deze oefening. Langzaam lager bij de grond. Voer deze oefening vijf of zes keer.

Enkele voorbeelden van isometrische oefeningen

Voorbeelden van goede isometrische oefeningen die gemakkelijk uitvoerbaar zijn:

 • Zit rechtop in een stoel en houd je voeten op de grond. Houd de armen van de stoel en dan langzaam buig de linkerbeen. Breng het been in de uitgangspositie. Tijdens de oefening, houd uw rug recht en kijk recht vooruit. Voer acht tot tien herhalingen van beide benen.
 • Zitten op de rand van de stoel, voeten stevig op de grond. Interlace je vingers en strek je handen, bokst uit. Beweeg nu je armen boven je hoofd en leun naar rechts. Voor de volgende minuut om ervoor te zorgen dat je verblijf in dezelfde positie. Herhaal dit drie keer en het uitvoeren van het zelfde aan de andere kant.
 • Staat met zijn rug in contact met de muur. Scroll langzaam tot dijen parallel aan de grond en de andere. Blijf in deze houding gedurende een halve minuut met zijn armen uit uitgerekt.

Een isometrische oefening programma moet worden geïntegreerd met cardio- en krachttraining routine om een ​​evenwichtige oefening regime te hebben. Het uitvoeren van isometrische oefening wordt niet aanbevolen voor mensen die last hebben van hoge bloeddruk of hart-en vaatziekten, zoals het verhoogt de doorstroming van het bloed, terwijl het verhogen van het lichaam stofwisseling. Hoewel isometrische oefeningen saai voor sommigen kan zijn, is het belangrijk om het regime van regelmatige lichaamsbeweging te volgen, want het zal u helpen om fit en gezond te blijven.