Aspiration lungebetændelse er forårsaget af inhalation af fremmedlegemer i lungerne. Normalt sekreter fødevarer, maveindhold, spyt og nasal skyldes denne sygdom. Når en af ​​disse materialer tilfældigt kommer ind i lungerne, kan forårsage blokeringer eller beskadige bronchioles. I sådanne situationer, kan den sygdomsramte stedet udvikle hævelse og dræning. I nogle tilfælde kan det pågældende område også blive angrebet af patogener såsom bakterier. Dette forværrer problemet.

Hvis du vil vide mere om aspirationspneumoni

Som tidligere nævnt er lungebetændelse forårsaget af inhalation af fremmed materiale i lungerne. Normalt folk sutter eller indånde små mængder af orale eller maveindhold, men forsvaret mekanisme i kroppen tager sig af det. Men i mennesker med lungeproblemer eller forsvar i tilfælde af indånding af fremmedlegemer i store mængder kan forårsage aspirationspneumoni, med eller uden lunge absces. Og 'karakteriseret ved betændelse i bronkioler. Alveolerne er fyldt med væske i området, som en reaktion af immunsystemet. Hvis aspirerede materiale er sure af natur, kan der opstå inflammation kemi. Det er blevet observeret, at lungebetændelse ofte er forbundet med de rigtige midterste og nedre dele af lungerne. Hvilket suge oprejst udvikle problemer primært i de nedre dele af lungerne. Ofte afhænger af placeringen af ​​tyngdekraften.Årsager

I de fleste tilfælde er fremmed materiale suges utilsigtet til lungerne eller forværret som følge af synkning mekanismen. Ufrivillig indånding ofte ses hos mennesker med delvis tab af bevidsthed, såsom anæstesi eller beruset. Selv brugen af ​​visse lægemidler, og at være bevidstløs, kan føre til en sådan ufrivillig indtagelse. Alderdom og barndom er også forbundet med denne tilstand. Til spædbørn eller børn, arbejde lange og store mængder af fostervand kan være en årsag til aspirationspneumoni. I disse tilfælde aspiration lungebetændelse symptomer hos spædbørn omfatter den manglende evne til at sutte modermælk og feber. Mennesker med tandproblemer og lidelser i spiserøret er også tilbøjelige til denne betingelse. Selv medicinske tilstande såsom slagtilfælde, Parkinsons sygdom, hovedlæsion, kramper, dissemineret sklerose, kan forårsage aspirationspneumoni.

Symptomer

Symptomerne og sværhedsgraden af ​​denne sygdomstilstand kan variere fra person til person. Det blev bemærket, at de symptomer og sværhedsgraden af ​​tilstanden er baseret på arten af ​​det materiale, inhaleres og dens volumen. Hvis patienten har indåndet en stor mængde af fremmed materiale, kan alvorlige åndedrætsproblemer inden for en til to timer. I de fleste tilfælde af aspirationspneumoni symptomer i et meget langsomt tempo, men er værre hurtigt.

  • Det mest almindelige symptom på lungebetændelse er hoste, som kan være hyppige. Hosten kan også producere slim med pus eller blodpletter. Kan være ildelugtende og fluffy også.
  • Den berørte person kan også have svært ved at trække vejret, og øget hjertefrekvens i hvile. Desuden kan han/hun have dyspnø og brystsmerter under hoste eller trække vejret.
  • Andre symptomer på aspirationspneumoni omfatte dårlig ånde, svimmelhed, forvirring, feber, kulderystelser, og nervøsitet. Personen kan sveder meget og måske besvimer, også.
  • Bortset fra ovenstående ovennævnte symptomer, kan patienten have synkebesvær og blålig misfarvning af huden.

Den ovenfor nævnte er kun en kort sammenfatning, som symptomer på denne betingelse kan variere med sværhedsgraden af ​​den tilstand, status, alder og helbred af patienten og naturen af ​​det materiale, aspireres. Behandlingen for denne tilstand kan også variere med den enkelte patient. I tilfælde af en forbindelse bakteriel, kan antibiotika indgives. Hvis der kan gives sure opstød medicin for at reducere mavesyre. Ved indånding af faste materialer, er bronkoskopi udføres for at fjerne det. Patienten kan også modtage oxygen. Alvorlige tilfælde kræve hospitalsindlæggelse og konstant årvågenhed. Aspiration lungebetændelse kræver en korrekt og rettidig behandling for at forhindre livstruende komplikationer.